(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info--.at.--patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Ezt minden férfi megérdemelné karácsonyra

bitport @ 2015. december 18.

 

A PowerUP FPV az összes trendi technológiát egybegyúró drón, amit mindenki akarna.


Nem szeretnénk persze kirekeszteni a nőket, vagy a gyerekeket a jóból, de a PowerUP FPV első blikkre valóban egy vérbeli fiús játékszernek tűnik. Az egyszerű felépítésű, mégis egy sor technológiai bravúrt magába sűrítő drón az összes fontos és népszerű technológiát használja: virtuális valóság, távirányított repülés, streaming, WiFi, videó rögzítés.

Papírváz, high-tech modulok

A PowerUP FPV-nek már volt előélete, amikor ugyanez a csapat egy papírból hajtogatható, apró motorokkal ellátott, mobillal vezérelhető repülőgépet tervezett. A mostani projekt az összes létező területen tovább lépett, de az alapkoncepció változatlan. A drón egy előre megadott séma alapján papírból meghajtogatható, majd erre jön rá az a váz, vagy szerkezet, ami a repülést, illetve a többi funkciót lehetővé teszi.

áltozatlan. A drón egy előre megadott séma alapján papírból meghajtogatható, majd erre jön rá az a váz, vagy szerkezet, ami a repülést, illetve a többi funkciót lehetővé teszi.

 

 A hátra nyúló rotorok biztosítják a tolóerőt, a lényeg azonban a fej egységben található. Itt helyezték el a WiFi modult, a dupla sávos Mimo antennákat, az iránytűt, barométert, a mikrofont, egy memóriakártya olvasót, gyorsulásérzékelőt, illetve giroszkópot. A lista végéről nem maradhat el a (forgatható) kamera, hiszen ez az, ami kiemeli ezt a szerkezetet a hobbi célú drónok tömegéből.

Élő műsort ad

A repülés közbeni videózás, fotózás már nem nagy kaland ezekkel az eszközökkel, ez a drón viszont képes a rögzített képet valós időben streamelni akár 100 méteres távolságba is. Az ehhez szükséges WiFi technológiát a fejlesztők a drónok világában szintén otthonosan mozgó Parrot biztosította a csapatnak. Ha ez esetleg nem lenne elég, akkor az Androidra és iOS-re is elkészülő vezérlő alkalmazás VR (virtual reality) szemüveggel is használható, amely során a drón a fej mozgásával irányítható.

A PowerUP FPV nem csak a mi fantáziánkat mozgatta meg, hiszen a Kickstarteren indított kampányban pár nap alatt összejött a szükséges 100 ezer dollár. Sőt, már lassan 250 ezernél jár a számláló, ami azért is lehetséges, mert a drón már 179 dollárért, azaz kb. 50 ezer forintért beszerezhető. Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a szerkezet legfeljebb jövőre kerülhet a karácsonyfa alá, mivel az első szállítmányok 2016 nyarán érkeznek majd meg a vásárlókhoz.



« Vissza

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"