(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info--.at.--patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Megváltozik a Google keresési algoritmusa

technokrata @ 2015. március 1.

Megváltozik a Google keresési algoritmusa

A Google hivatalos oldalán jelentette be, hogy április 21-től megváltozik rangsorolási algoritmusa, és a mobileszközökön előnyt élveznek majd a mobilbarát weboldalak.

Igen fontos bejelentést tett a Google a tegnap esti órákban. Közlemény szerint április 21-től élesedik az új algoritmusa, amelyben a mobilbarát weboldalak előnyt élveznek majd – számolt be róla az ite.hu SEO portál. A mobileszközökön végrehajtott keresések során innentől kezdve előnyt élveznek azok a weboldalak, amelyek a hordozható eszközökön is jól használhatóak. A Google közleménye szerint az új algoritmus április 21-től globálisan lép életbe, minden nyelvterületen, így a magyar nyelven is. A cég közleménye szerint, az új rangsorolásnak: „jelentős hatásai lesznek a találati listára”. Mindez azt jelenti, hogy a mobileszközökön végrehajtott kereséseknél egyes weboldalak előnyt élveznek majd, és emiatt megváltozik a keresésekre adott találatok sorrendje is.

Jelentős hatások várhatóak

A Google korábbi adatai szerint a keresések közel felét ma már mobileszközökről hajtják végre. Magyarországon ez az adat még 15% körül alakul, ám nagyon dinamikusan nő, és egyes területeken a mobilról érkező látogatók aránya akár 30% felett is lehet. Éppen ezért az új rangsorolás jelentősen kihathat a weboldalak látogatói forgalmára, és ezáltal a weboldalak piaci helyzetére is. Azok a weboldalak, amelyek nem rendelkeznek mobilbarát megjelenítéssel komoly piacvesztést könyvelhetnek el a közeljövőben. A Google közleménye szerint az április 21-i dátumot azért határozták meg, hogy a webmestereknek legyen idejük felkészülni a változásra. A cég 2013 óta folyamatosan jelzi a mobil szempontok jelentőségét, így elkészített egy tesztelő oldalt is, ahol ellenőrizhető a weboldalak mobilbarátsága a Google szemszögéből.

A felhasználók lehetnek a nyertesek

A Google közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az új rangsorolásnak köszönhetően a felhasználók könnyebben találnak majd releváns, jó minőségű és az eszközükre optimalizált tartalmat. Mindez növeli majd a felhasználói élményt, hiszen a mobil eszközökön is könnyebben olvasható, és navigálható oldalakat találhatunk majd a keresések során. Az új rangsorolási algoritmus komoly piaci réseket nyithat meg, hiszen a hazai weboldalak jelentős részének még nincs mobilra optimalizált változata, így aki gyorsan reagál a változásokra igen sok új látogatót szerezhet.



« Vissza

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"