(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info--.at.--patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Élőben nézhető a gyerekbarát internetről szóló konferencia

ComputerWorld @ 2010. szeptember 21.

 

Ma és holnap rendezik meg az „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című nemzetközi konferenciát Budapesten, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Országos Rádió és Televízió Testület és az Európai Unió „Safer Internet Plus” program szervezésében. Élőben követhető a rendezvény, képben és hangban a computerworld.hu oldalon.

Az ingyenes konferencia témája az internet hatása a 6-21 éves gyerekekre, fiatalokra. A rendezvény lehetőséget ad a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolja az internet a gyermekek és fiatalok fejlődését, életét.

A konferencián neves szakemberek tartanak előadásokat tapasztalataikról, kutatásaikról, a következő témákban: biztonságos internet Magyarországon és az Európai Unióban, oktatás, jogi szabályozás, internetes bankolás, oline játékok, mobilszolgáltatás és internetes bűnüldözés.

A kétnapos rendezvényen, közel ötven magyar és külföldi elméleti és gyakorlati szakember tart előadást kutatási tapasztalatairól plenáris üléseken és két szekcióban.

„A konferencia szervezőinek a célja az, hogy az előadásokkal felhívja a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális és káros jelenségekre és tartalmakra, ugyanakkor tájékoztatni szeretnék a gyermekeket, szülőket és pedagógusokat a problémákról és azok lehetséges kezeléséről." - mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Véleménye szerint fontos, hogy a gyermekek és a tinédzserek képesek legyenek felelősségteljesen kezelni és irányítani saját online identitásukat, ugyanakkor hogy tiszteletben tartsák azt is, hogy mindenki önmaga dönthet arról, milyen információkat, képeket oszt meg magáról az interneten. „Sajnos az internetet sokan nem csak tanulásra, szórakozásra és levelezésre, hanem mások zaklatására, kémlelésére is használják. Ez ellen lehet és kell védekezni."- tette hozzá.

Nem véletlen, hogy a Safer Internet Plus program akcióterv keretén belül idén februárban - Európa-szerte ugyanazon a napon - megszervezett Safer Internet Day szlogenje a „Használd az eszed, mielőtt közzéteszed!" gondolat volt.

A Nemzetközi Konferencia egyik főszervezője a Safer Internet Plus program, melynek célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának - különösen a gyermekek számára való - biztonságosabbá tétele, és a jogellenes, valamint az internethasználó által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása.



« Vissza

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"