(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info--.at.--patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Szülői felügyelet iPhone-on

ComputerWorld @ 2010. július 6.

 

A McAfee bejelentette azt a védelmi megoldását, amely az iPhone, iPod Touch és iPad esetében biztosít szülői felügyeletet támogató funkciókat.

A McAfee a "The Secret Lives of Teens" elnevezésű felmérése során elsősorban annak próbált utána járni, hogy a fiatalok miként viszonyulnak az internetbiztonsághoz, és melyek azok a fenyegetettségek, amelyek leginkább veszélyeztetik őket. A felmérés tanúsága szerint a gyerekeknek majdnem a fele az interneten keresztül megoszt magáról személyes információkat idegenekkel. 28 százalékuk pedig azt is elárulja, hogy éppen hol tartózkodik, ami a McAfee szerint tovább növeli a kockázatokat. A vizsgálatok arra is rávilágítottak, hogy a fiatalok 65 százaléka az iskolában is használja a mobiltelefonját. A biztonsági cég ezért úgy látja, hogy napjainkban minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy meg lehessen győződni a gyerekek biztonságos internethasználatáról.

Kétségtelen, hogy a fiataloknak egyre nagyobb csoportja veszi igénybe a világhálózat eléréséhez az iPhone-t, ami a szülők dolgát jelentősen megnehezíti, legalábbis ami a felügyeletet illeti. Ezért a McAfee úgy látta, hogy a meglévő Family Protection nevű termékét célszerű úgy továbbfejleszteni, hogy az alkalmas legyen az iPhone, iPod Touch és iPad segítségével megvalósuló internetezés monitorozására. Amennyiben ezekre a készülékekre a Family Protection is telepítésre kerül, akkor a gyermekek számára nem engedélyezett weboldalak blokkolása automatikusan megvalósíthatóvá válik. A szoftver képes a webes keresések szűrésére is.

A Family Protection új változata a tartalomszűrés mellett számos egyéb funkcióval is kiegészült. Ennek köszönhetően lehetőség nyílt a GPS-szel ellátott készülékek nyomonkövetésére, legalábbis azokban az időszakokban, amikor a gyermek böngészi az internetet. A szülők folyamatosan figyelemmel kísérhetik a nebulók ténykedését, megtudhatják, hogy a gyermekük milyen weboldalakon járt, és mennyit töltött a világhálózaton történő bolyongással. Az alkalmazás konfigurálásához, beállításához egy online menedzsment portál is rendelkezésre áll, amellyel a szülői felügyelettel kapcsolatos paraméterek szabhatók testre, és ezáltal - akár távolról is - meghatározott időszakokra blokkolhatóvá válhat a mobil internetezés.

A McAfee a Family Protection legújabb kiadását 20 dollárért kínálja az App Store-ban.



« Vissza

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"