(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info@patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Hogy mi a kereső-optimalizálás (keresőmarketing) ?

A kereső-optimalizálás, a honlap látogatottságának növelése oly módon, hogy a honlap témájához kapcsolódó kulcsszavakra keresve, honlapunk minél előrébb szerepeljen a keresők találati rangsorában.

Nem elégedett honlapjának helyezésével?

Keressen meg minket - és az Ön honlapja is az elsők között szerepelhet a találati listákban!

Kereső-optimalizálás ajánlatkérés »

A kereső-optimalizálás valójában a honlapok új típusú célzott reklámozása.

Ennek az új reklámnak az eszközei a keresők (Google, Yahoo stb.). A keresőoptimalizálás segítségével jelentősen növelhető a honlap témája iránt érdeklődő látogatók száma.
Egy megfelelően kialakított és optimalizált honlap látogatóinak 70-80%-a érkezhet a keresők felől, azon belül 80-90% a Google keresőjéből !


Egy honlap keresőoptimalizálásának több egymástól elkülönülő területe ill. tevékenysége van, melyek együttes alkalmazásával honlapunknak jó esélye van a keresők rangsorának élére kerülni.
  • Értékes és bőséges tartalom létrehozása
  • A honlap szabványos, a keresők elvárásaink megfelelő technikai kialakítása
  • Külső hivatkozások számának növelése
  • Folyamatos tartalmi és technikai karbantartás

A kereső-optimalizálás alapvetően két részre bontható.

Az egyik, az optimalizálásra váró honlap megfelelő kialakítása és kereső-optimalizálása. A másik része viszont saját honlapunkon kívül eső tényezők kialakítása úgy, hogy azok támogassák saját honlapunkat, oda látogatókat és kereső-robotokat irányítsanak.
Minél több a honlapunkra mutató külső hivatkozás, annál előrébb rangsorolja oldalunkat a kereső. A kereső-optimalizálás, a keresőmarketing (SEO, SEM) az Internetet régebben használó országokban mára külön iparággá vált. E szakma mára számos szakterületet, azok átfogó ismeretét követeli meg. Alap szinten természetesen egyszerű, könnyen elsajátítható feladatok elvégzése és némi időráfordítás elegendő egy-egy honlap optimalizálásához.
A komolyabb un. ipari kereső-optimalizálás már költséges tevékenységeket és infrastruktúrát követel meg. Itt már nem elegendő egy weblap, hanem érdemes kialakítani egy honlap-parkot, melyek hivatkozás-rendszere összehangoltan támogatja a kiemelt honlapunk ill. honlapjaink látogatottságát. Emellett intenzíven kell a honlapok látogatottságát elemezni. Ezt megtehetjük saját vagy külső szolgáltató által nyújtott alkalmazásokkal (programokkal).

A keresők találati listáin látványos eredményeket lehet elérni, néhány egyszerű optimalizálási művelet eredményeként, de tartós eredmények eléréséhez sok munka és szakértelem szükséges. A nemzetközi szintű eredmények eléréséhez (angol, német nyelven), elengedhetetlen az ipari szintű optimalizálás.

Mi az, ami nem kereső-optimalizálás?

Abban az esetben, ha valamilyen módon „felpörgetjük” honlapunk látogatottságát, de az nem valódi érdeklődőket, hanem véletlenszerű látogatókat generál – nem beszélhetünk optimalizálásról. Az ilyen látogató, amint észreveszi, hogy nem az őt érdeklő honlapra érkezett, gyorsan tovább is áll. Így honlapunk statisztikáiban magasabb számokat fogunk találni, de a hatékonyság növekedését nem fogjuk tapasztalni.
Az optimalizálás azt is jelenti, hogy olyan látogatókat generálunk honlapunk számára, akiket az általunk nyújtott szolgáltatások, vagy a honlapunkon értékesített termékek valóban érdekelnek.

A honlap optimalizálás technikái

Ahhoz, hogy a honlapot „szeressék” a keresők, néhány egyszerű szabály szerint kell a weboldal szövegezését és formázását kialakítani. Néhány ilyen alapszabályt ismerhet meg, az alábbi hivatkozásra kattintva:
Optimalizálási szabályok (ügyfeleink számára)

Egy minta oldalon illusztráltuk, hogyan néz ki egy olyan oldal, amit - csak a példa kedvéért - a fénykocka és a világító jégkocka szóra ill. szókapcsolatra optimalizáltunk.

(további értékes információk a

keresőoptiomalizálás

ról a http://webni.innen.hu címen találhatók)

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"