(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info@patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-1) 452-0050
WebOkos

ReCaptcha -belépés csak embereknek!

RSS csatorna
ReCaptcha  -belépés csak embereknek!

Hopp! Ismét jött egy kitöltött ajánlatkérő vagy megrendelési űrlap! – csillan fel a szemed, amikor e-mail postafiókodban meglátod az értesítő üzenetet.
Aztán ugyanekkora a csalódottság, amikor szembesülsz vele, hogy újra csak egy robot szórakozott Veled. Ennek kiküszöbölését szolgálnák a captchák, amit tán Te is használsz űrlapjaid végén. Most elmondjuk, hogy hogy tarthatod fenn űrlapjaid védelmét anélkül, hogy végletekig eltorzított számok és betűk újra begépelésével hergelnéd az érdeklőidet.


A filmtörténelem számos alkotása dolgoz fel olyan történeteket, amelyek szereplői robotok, melyek embernek képzelik magunkat és emberként viselkednek.

Itt van egyből Darth Vader, akiben még időnként atyai érzések pislákolnak. Vagy a Terminator, aki  illemtudóan el is köszön, mikor távozik. Simán el tudom képzelni róluk, hogy néha olyannyira embernek gondolják magukat, hogy időnként feltámad bennük a vágy, hogy az interneten  - pusztán szórakozásból – űrlapokat töltögessenek ki, sok bosszúságot okozva ezzel a honlap tulajdonosoknak.

A captcha kezdetben jó megoldásnak tűnt a robotok ellen. Néhány eltorzított szám vagy betű újra begépelésével igazolhattunk „validitásunkat”, hogy emberként és nem utolsó sorban valódi érdeklődéssel töltjük ki az adott űrlapot.

Ezután pedig ugyanaz történt, ami a filmekben. A robotok egyre inkább kiismerték a captchák működését, és mindinkább képessé váltak kijátszani őket. 

Mit tehettünk ekkor?

Még jobban eltorzítottuk a felismerendő és visszagépelendő szám vagy betűsort. Olyannyira, hogy emberként – én Isten bizony az vagyok, de tényleg – előfordul, hogy  a harmadik ábrát dobom vissza egy honlapon, mert nem sikerül felismernem a karaktereket. Ettől pedig nem csak én leszek zabos és nem csak én döntök úgy, hogy bármit is szerettem volna az adott honlapon, inkább anélkül távozom sietve és dühösen.

De most tényleg! Te itt elsőre eltalálnád a dolgot?

A gyengénlátóknak egyszerűen esélyük nincs egy ilyen karaktersort visszaaadniuk, és sok esetben az angolul nem tudókat is csak felesleges frusztrációnak teszi ki egy ilyen helyzet.

A mobilról netezés elterjedésével a kisebb kijelzőn pedig még nehézkesebbé vált a karakterek felismerése és begépelése.

Innentől kezdve pedig védelmi funkció ide, védelmi funkció oda, a captcha már árt a biznisznek!

Erre jött rá a Google is, aki megreformálta a capchták működését.

A „No Captcha ReCaptcha” használatával bonyolult ábrák helyett egy egyszerű kérdés megválaszolásával igazolhatjuk magunkat.

A „No Captcha ReCaptcha” használatakor beleépített  kockázat-analízissel vizsgálják a látogatók viselkedését. Ha a program úgy értékeli, elég egy pipa a checbox-ban hogy nem vagy robot, ha nem, akkor még feltesz egy kérdést.

A „No Captcha ReCaptcha” használata egyszerű nekünk, embereknek, de a robotoknak viszont feladja a leckét!

Ha Te is a ReCaptcha-t használnád űrlapjaid védelmére, ide kattintva hozzáférhetsz!

Leplezd le Terminatort, de hagyd Schwarzeneggernek, hogy kitöltse az űrlapodat!


Kulcsszavak: A bejegyzéshez nem tartozik kulcsszó
« Vissza
Hozzászólások

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"