Amennyiben nem tudja megjeleníteni a levél tartalmát, kérjük,  kattintson ide!

Kedves Partnereink!

Különösen fontos számunkra,  hogy az Önök által használt PatroNet CMS rendszerünk folyamatosan lépést tartson az informatikai és internetes fejlődéssel. Ennek érdekében egy igen nagy horderejű, teljes rendszert érintő fejlesztést végeztünk el CMS-ünkben, ami a teljes PatroNet rendszer HTML5 szabványnak megfelelő átalakítását jelenti!

Átalakuló internethasználat

Okostelefon

A világpiacon megduplázódott a harmadik negyedévben az okostelefonok forgalma, Magyarországon ennél jóval nagyobb ütemben nőttek az eladások - tudta meg az IDC elemzőcégtől a HWSW.
2010 harmadik negyedévében közel háromszor annyi okostelefon fogyott itthon mint egy évvel korábban, az eladások elérték a 122 ezer darabot, miközben a teljes mobiltelefon-piac 8 százalékkal bővült. A forgalmat látványosan felpörgette néhány régóta várt új mobil, például az iPhone 4 megjelenése, illetve hogy a mobilszolgáltatók egyre inkább koncentrálnak az okostelefonokra

Az IDC szerint idén mintegy 380-400 ezer okostelefon kerül piacra hazánkban. Jövőre az okostelefon-eladások akár meg is duplázódhatnak vagyis nem kizárt akár 800 ezer készülék értékesítése sem éves szinten.

Ami a teljes felhasználói bázist illeti, a HWSW becslései szerint mintegy 1,3 millió okostelefon lehet használatban Magyarországon

Az okostelefon-piac tavalyhoz képest közel 90 százalékkal bővült és hatszor nagyobb ütemben növekedett a mobilpiacnál, ami világszerte erős keresletre utal,

Okostelefonnak vagy smartphone-nak nevezzük a fejlett, gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefonokat. Nincs egyértelmű meghatározás arra, hogy mi az okostelefon.[1][2] Egyesek szerint okostelefon az a mobil, aminek teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára.[3] Mások meghatározásában a smartphone egyszerűen egy olyan készülék, ami olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint e-mail, Internet és e-book-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzet, vagy külső USB-s billentyűzet és VGA csatlakozó. Más szavakkal, egy olyan miniatűr számítógép, ami telefonként is képes működni.[4][5] Az okostelefon szó továbbgondolásával megjelent a fejlett képességekkel nem rendelkező készülékekre a „butatelefon” elnevezés.

A legtöbb, jelenleg okostelefonnak tekintett készüléken jól meghatározható operációs rendszer fut. Képességek tekintetében, a legtöbb okostelefon teljes értékű e-mailezésre képes és határidőnapló-funkcionalitást is tartalmaz. Az egyéb képességek közé tartozhat valamilyen plusz beviteli felület, mint egy miniatűr QWERTY billentyűzet, érintőképernyő vagy D-pad, beépített fényképezőgép, névjegyzék, gyorsulásmérő, beépített navigációs hardver és szoftver, üzleti dokumentumok olvasásának képessége, médialejátszó zene lejátszásához, fényképek és videoklipek nézegetéséhez, internetböngésző, vagy valamilyen biztonságos módszer az üzleti levelezés kezelésére, mint a BlackBerryben. A legtöbb okostelefon képes arra, hogy annyi nevet tároljon a névjegyzékben, amennyit csak a memória mennyisége lehetővé tesz, ellentétben a hagyományos telefonokkal, ahol ez szokásosan limitálva van. A legtöbb okostelefonon lehetséges akár 5000 nevet tárolni.

Okostelefon eladások - már nagyrészt cak ilyet adnak el.

Hódít az internetes böngészés okostelefonokrl. Nem helyhezkötött,...

 Miben más a HTML5?

A HTML5 a következő, jelentősen átdolgozott változata a HTML-nek, a web fő jelölőnyelvének. Az új leírónyelv lesz a következő generációs internet alkalmazások génje, erre épül majd fel minden. Weboldalak, tartalmak és alkalmazások lesznek leírhatók HTML5-ben, részben vagy akár egészben is.
A lapleíró nyelv új változata nem kevesebbet ígér, minthogy megváltoztatja a web használatának módját. A HTML5 megjelenéséig nem volt olyan szabadon használható platform, ami alapot adhatott volna modern és biztonságos webes alkalmazások futtatásához. Évekig a Flash volt az egyetlen lehetőség látványos, interaktív weboldalak készítésére, majd jött a SilverLight is, de mindkettő magántulajdonban fejlesztett termék, így érthető, hogy nem szolgálhattak közös alapként. A HTML5 egy nagy lépés annak irányába, hogy a webböngésző egy komplett alkalmazásfuttató platformmá váljék és a webes alkalmazásokhoz ne legyen szükség pluginek (pl. Adobe Flash, Microsoft Silverlight, Sun JavaFX, stb.) telepítésére. A HTML5 tehát egy újabb mérföldkő, ami önmagában alkalmas arra, hogy gazdag internetes alkalmazásokat szolgáljon ki.

A HTML5 bevezet jónéhány új elemet és tulajdonságot, amelyek a modern weblapokon jellemzően alkalmazott szerkezetekre kínálnak új megoldást. Használatát minden főbb böngészőprogram - Safari, Chrome, Firefox, Opera - támogatja, egyelőre eltérő szinteken.

 Miben látszik majd a HTML5 szabványra való átállás az Ön holnapján?

 Szerencsés esetben az új, HTML5 szabványra történő átállás az Ön holnapján szemmel látható változást nem eredményez, hiszen a fejlesztést kód szintű átalakításokat jelentett.
Ám egy ekkora horderejű fejlesztés óhatatlanul is magában hordozza annak lehetőségét, hogy bizonyos funkciók használatában kezdetben nehézségek mutatkoznak, vagy éppen a megjelenítésben tapasztalható nem kívánatos változás.
Éppen ezért az átállást honlaponként, egyesével fogjuk elvégezni, fokozott figyelemmel arra, hogy az átvezetés az Ön honlapján semmiféle fennakadást ne okozzon, vagy ha mégis okoz, akkor azt mielőbb kiküszöbölhessük!

Az Ön honlapja átállítását megelőzően e-mailben adunk tájékoztatást Önöknek az átállás várható időpontjáról!

Az új HTML szabvány átvezetésével kapcsolatban esetlegesen előforduló kellemetlenségekért megértésüket kérjük és bízunk benne, hogy Ön is üdvözli, hogy az Ön által használt PatroNet CMS rendszer folyamatosan lépést tart és követi az új szakmai sztenderdeket!

Sikeres, szép napot kíván,

a PatroNet csapata

Amennyiben a jövőben nem kíván fejlesztéseinkről tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.