Amennyiben nem tudja megjeleníteni a levél tartalmát, kérjük,  kattintson ide!

Kedves Partnereink!

Különösen fontos számunkra,  hogy az Önök által használt PatroNet CMS rendszerünk folyamatosan lépést tartson az informatikai és internetes fejlődéssel. Ennek érdekében egy igen nagy horderejű, teljes rendszert érintő fejlesztést végeztünk el CMS-ünkben, ami a teljes PatroNet rendszer HTML5 szabványnak megfelelő átalakítását jelenti!

Mi is az a HTML?

A HTML (angolul: HyperText Markup Language=hiperszöveges jelölőnyelv) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki, és mára már internetes szabvánnyá vált. Ezek az állományok tartalmazzák azokat a szimbólumokat, amelyek a megjelenítő programnak leírják, hogyan is kell megjeleníteni illetve feldolgozni az adott állomány tartalmát.Megjelenítő program lehet egy pl. egy webböngésző (pl. Internet Explorer, Mozilla, Chrome, stb.), egy levelező program (mint például: Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook, stb.), valamint egyéb eszközök, például mobiltelefon. A HTML aktuális változata a 4.01, melynek fokozatosan a HTML5 veszi át a helyét.

 Miben más a HTML5?

A HTML5 a következő, jelentősen átdolgozott változata a HTML-nek, a web fő jelölőnyelvének. Az új leírónyelv lesz a következő generációs internet alkalmazások génje, erre épül majd fel minden. Weboldalak, tartalmak és alkalmazások lesznek leírhatók HTML5-ben, részben vagy akár egészben is.
A lapleíró nyelv új változata nem kevesebbet ígér, minthogy megváltoztatja a web használatának módját. A HTML5 megjelenéséig nem volt olyan szabadon használható platform, ami alapot adhatott volna modern és biztonságos webes alkalmazások futtatásához. Évekig a Flash volt az egyetlen lehetőség látványos, interaktív weboldalak készítésére, majd jött a SilverLight is, de mindkettő magántulajdonban fejlesztett termék, így érthető, hogy nem szolgálhattak közös alapként. A HTML5 egy nagy lépés annak irányába, hogy a webböngésző egy komplett alkalmazásfuttató platformmá váljék és a webes alkalmazásokhoz ne legyen szükség pluginek (pl. Adobe Flash, Microsoft Silverlight, Sun JavaFX, stb.) telepítésére. A HTML5 tehát egy újabb mérföldkő, ami önmagában alkalmas arra, hogy gazdag internetes alkalmazásokat szolgáljon ki.

A HTML5 bevezet jónéhány új elemet és tulajdonságot, amelyek a modern weblapokon jellemzően alkalmazott szerkezetekre kínálnak új megoldást. Használatát minden főbb böngészőprogram - Safari, Chrome, Firefox, Opera - támogatja, egyelőre eltérő szinteken.

 Miben látszik majd a HTML5 szabványra való átállás az Ön holnapján?

 Szerencsés esetben az új, HTML5 szabványra történő átállás az Ön holnapján szemmel látható változást nem eredményez, hiszen a fejlesztést kód szintű átalakításokat jelentett.
Ám egy ekkora horderejű fejlesztés óhatatlanul is magában hordozza annak lehetőségét, hogy bizonyos funkciók használatában kezdetben nehézségek mutatkoznak, vagy éppen a megjelenítésben tapasztalható nem kívánatos változás.
Éppen ezért az átállást honlaponként, egyesével fogjuk elvégezni, fokozott figyelemmel arra, hogy az átvezetés az Ön honlapján semmiféle fennakadást ne okozzon, vagy ha mégis okoz, akkor azt mielőbb kiküszöbölhessük!

Az Ön honlapja átállítását megelőzően e-mailben adunk tájékoztatást Önöknek az átállás várható időpontjáról!

Az új HTML szabvány átvezetésével kapcsolatban esetlegesen előforduló kellemetlenségekért megértésüket kérjük és bízunk benne, hogy Ön is üdvözli, hogy az Ön által használt PatroNet CMS rendszer folyamatosan lépést tart és követi az új szakmai sztenderdeket!

Sikeres, szép napot kíván,

a PatroNet csapata

Amennyiben a jövőben nem kíván fejlesztéseinkről tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.