Amennyiben nem tudja megjeleníteni a levél tartalmát, kérjük,  kattintson ide!

Kedves Partnereink!

Az elmúlt egy év PatroNet CMS rendszerünk háttér-technológiájában jelentős változásokat hozott. Visszajelzéseik alapján tudjuk, hogy néhány esetben a fejlesztési folyamatokat és az újdonságokat olykor kissé bizalmatlanul fogadták és nyugtázták. A fejlesztésekből adódó esetleges kellemetlenségekért ezúton kérünk elnézést és reméljük, hogy megújult rendszerünket még nagyobb megelégedéssel használják majd!

Engedjék meg, hogy most végre lerántsuk a leplet programozóink kitartó munkájának eredményéről!

Böngészőháborúk kellős közepén a honlapja!

Íratlan törvény az informatika világában, hogy a nagy fejlesztők diktálják az iramot és határozzák meg a fejlesztések irányát. Az Internet Explorer 1995-ös megjelenése óta 2009-ben már a nyolcadik verzióját adták ki, 2004-től a Mozilla Firefox minden második évben frissít verziót, majd a legkésőbb, 2008-ban piacra lépő Google Chrome nevű böngészőjével mára elérte a 4.0-ás verziót.

 Böngésző típusunk kiválasztását legtöbbször ugyanúgy trendek, divathullámok határozzák meg, mint a mobiltelefon márkák esetében, és talán nem meglepő, hogy a trendek és divathullámok mögött a háttérben ádáz konkurenciaharcok dúlnak a fejlesztő cégek között, és ennek eredményeként mindennél gyorsabban fejlődnek és változnak a technológiák. Természetesen mind azt szeretnék, ha az ő terméküket, jelen esetben böngészőjüket használnák a legtöbben, és ezért mindent el is követnek. A Microsoft apróbb trükköket is bevetett a népszerűség érdekében, például előfordult, hogy saját webszerkesztőjében készült lapok helytelenül jelentek meg a versenytárs böngészőkben, arról nem is beszélve, hogy a kiegészítő alkalmazások csak a saját rendszerében futnak. Az Internet Explorer mindig a Windows operációs rendszer verzióival együtt, ingyenes tartozékként jelent meg. Így a konkurens fejlesztőcégek csak úgy tudtak versenyben maradni, ha nyílt forráskódú, multiplatform böngésző programot fejlesztenek, és annak funkcionalitását bővítik, színesítik.

Épp ezért az informatika világában egy szoftver legértékesebb tulajdonsága, ha multiplatform. Multiplatformnak eredetileg akkor neveztünk egy programot vagy szoftvert, ha az problémamentesen működött a különböző operációs rendszerekben. Ma minden olyan alkalmazást, szoftvert, programot multiplatformnak hívunk, ami rendszerfüggetlen. Ez az a tulajdonság, ami a szoftverek, alkalmazások működése közben észrevétlen, hiányát azonban rögtön észleljük. 

A mi "szürke rókánk", a PatroNet CMS "GreyFox MultiPlatform" 5.0

A PatroNet CMS rendszer csaknem hét éves múltra tekint vissza. Első verziója óta alapkövetelménynek tartjuk, hogy az általunk készített és karbantartott honlapok hiba nélkül jelenjenek meg a különböző böngészőkben. A böngészők gyors fejlődése miatt előfordult, hogy ugyanannak a böngészőnek új verziója már az eggyel korábbi saját verziójával sem volt kompatibilis. Arról nem is beszélve, hogy egy régi operációs rendszeren az új böngésző programok nem biztos, hogy futnak. Éppen ezért nem mindig egyszerű a vállalt feladat: rendszerünk minden egyes eleme egyszerre feleljen meg ennek a sokszínűségnek és tartson lépést a technológiákkal.

 A rendszer adminisztrációs felületét mindeddig csak az Explorer böngészőben lehetett megjeleníteni és használni. A választásunk a fejlesztés kezdetén tudatos döntés volt: egyrészt mert hosszú ideig a MicroSoft volt a vezető böngésző-fejlesztő, másrészt a vállalati szegmensben az Explorer használata volt a legelterjedtebb. Be kellett azonban látnunk, hogy nekünk is tovább kell lépni, hiszen más böngészők (Firefox, Chrome, Safari) használata is egyre gyakoribb az internetezők körében.  Egyre többen keresik alternativaként a nyílt forráskódú operációs rendszereket és részesítik előnyben a multiplatform alkalmazásokat, programokat. Ezért született meg 2009 nyarán az elhatározás, hogy a PatroNet CMS adminisztrációs felületét elérhetővé tesszük más böngészőkben is. Ehhez a teljes háttér-technológiát és keretrendszert kicseréltük lépésenként.

Fejlesztéseink eredményeként a PatroNet CMS adminisztrációs felülete az alábbi böngészőkben fut: Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer 7 és 8, Opera, Safari (stb.). Az adminisztrációs rendszerhez a Mozilla Firefox böngésző használatát ajánljuk.

Be kell valljuk. . .

A fejlesztés szükséges és elengedhetetlen volt, hiszen az új böngészőkben rendszerünk bizonyos funkciói már nem, vagy hibásan működtek. De a szükséges "tűzoltáson" túl mindvégig feladatunknak tekintettük, hogy rendszerünket új funkciókkal és technológiákkal gazdagítsuk, hogy lerövidítsük a műveletek idejét, egyszerűsítsük az adminisztrációs és adatimport, -export folyamatokat. A kezelőfelület megjelenését is komfortosabbá alakítottuk. Reméljük, hogy ezek az újdonságok az Önök mindennapi munkáját egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé teszik!

A mi feladatunk, az Önök ajándéka

Újdonságok a Médiatárban:

  • felújítottuk megjelenését, a könnyebb áttekinthetőségért kétablakos keretet kapott,
  • az ablakok kinyithatók és becsukhatók,
  • a mapparendszerét fastruktúrássá átalakítottuk az egyszerűbb kezelhetőségért,
  • a fájlfeltöltéshez beépítettük az eddig csupán az E-könyvtárban és a Képgalériában használt "kötegelt feltöltés" applet ablakot, ami nagyméretű fájlok egyszerű és gyors feltöltését teszi lehetővé.

Kezesebb Admin nyitó felület:

  • átméretezhető, kinyitható és becsukható ablakokat építettünk be a rendszer nyitófelületére, hogy csak Ön számára lényeges információkat jelenítsen meg,
  • a honlapstatisztika összesítést helyben frissítheti a frissítés ikonra kattintva.

Kötegelt módosítási lehetőség a Sitemap-ben:

  • több oldal tulajdonságait (oldal sablon kiválasztása és jogosultságok kiosztása) módosíthatja egyszerre a checkbox segítségével,
  • több oldalt törölhet egyszerre.

Megyünk a technikával!

Rendszerünkre örök garanciát vállaltunk, amit csak úgy tudunk biztosítani, ha folyamatosan lépést tartunk a rohamosan változó technológiákkal. Így ez egy véget nem érő folyamat. A PatroNet 5.0 a jelenleg elérhető böngészőkkel kompatibilis és multiplatform. Az Internet Explorer 9.0, a Mozilla Firefox 4.0 és a Chrome 5.0 verzióit fejlesztőik 2010-re ígérték. . .

 Sikeres, szép napot kíván,

a PatroNet csapata

 

Amennyiben a jövőben nem kíván fejlesztéseinkről tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.