Amennyiben nem tudja megjeleníteni a levél tartalmát, kérjük,  kattintson ide!

Kedves Partnerünk!

Előző havi "Jó, ha tudja" Hírlevelükben a keresőbarát honlapok sajátosságairól esett szó.
Létezik egy viszonyszám, mely további információt ad számunkra arról, hogy honlapunk mennyire keresőbarát.

Mi is az a Google PageRank?

PageRank nem más, mint a honlap fontosságának számszerűsítése. A közhiedelemmel ellentétben az elnevezés a Google egyik alapítójáról, Larry Page-ről kapta a nevét és semmi köze az angol page szóhoz.
Egyszerűen megfogalmazva a PageRank egy Google besorolás, mely az oldalak relatív fontosságát egy 1-10-es skálán jelzi. Minél értékesebbnek tartja a Google az adott oldalt, az annál magasabb PageRank értéket rendel hozzá.

A PageRank kiszámítása az alapján történik, hogy egy adott oldalra hány link mutat. Minden egyes link felfogható egy-egy szavazatként a hivatkozott honlap linkjére. Minél több szavazatot kap egy weboldal, annál inkább tekinti a Google az Internet, mint rendszer szerves részének. De azt is figyelembe kell venni, hogy a szavazatot leadó weboldal mennyire fontos és releváns. Olyan oldalon érdemes tehát elhelyezni linkünket, melynek magas a PageRank-je és oldalunk témájához is passzol. 
 Léteznek azonban olyan oldalak, melyekre többszáz link mutat, mégis alacsony a PageRank értékük és vannak olyan oldalak is, melyekre szinte alig mutat hivatkozás, mégis magas PageRank értékkel rendelkeznek. A magyarázat egyszerű: a mennyiség mellett a minőség is számít. Vagyis olyan oldalról értékesebb a hivatkozás, mely az oldalunk témájával foglalkozik és maga is magas PageRank értékkel bír.

A PageRank értéke azért fontos, mert a Google ezt használja a találatok rangsorolásához: a magasabb ilyen értékkel rendelkező oldalak előbbre sorolódnak a találatok listájában.

(A PageRank mellett persze számos más tényező is számít a rangsorolásnál: pl. a keresőbarát szerkezet, meta tag kialakítás és kulcsszó sűrűség.)

Nekem is van?

Minden weboldalnak - így az Önének is - van PageRank értéke.
A PageRank érték nem az egész weboldalra vonatkozik, hanem a honlap minden egyes aloldala rendelkezik saját PageRankkel. Általánosságban elmondható, hogy a honlapok főoldalának van a legmagasabb PageRankje.
A legtöbb magyar oldal esetén ez az érték 2-4 közt mozog.

Hogyan láthatom, hogy a honlapomnak mekkora a PageRank értéke?

A www.patronet.hu/pagerank oldalon az Ön számára is elérhető egy PageRank ellenőrző, melynek használatával azonnal képet kaphat a megadott honlap aktuális PageRank értékéről.

Ha Ön szeretné, hogy böngészője folyamatosan megjelenítse az Ön által látogatott oldalak PageRank értéket, akkor töltse le a Google Eszköztárat (Google Toolbar) és telepítse fel számítógépére, ha még nincs fenn.  Ha már fel van telepítve, akkor böngészője felső részében láthatja. Ez a Google által nyújtott hivatalos kiegészítő, melynek egyik szolgáltatása, hogy kijelzi az éppen meglátogatott weboldalak PageRank értékét.
A Google Eszköztár letöltéséhez kattintson ide: toolbar.google.com/intl/hu
Feltelepítéskor meg fogja kérdezni, hogy a PageRank információkat is kéri-e. Kérnie kell, hiszen egyébként nem látja az Ön számára lényeges információkat.

A PageRank érték mutatót az eszköztáron középtájt láthatja, s mindig annak az oldalnak az értékét mutatja, amelyiken éppen Ön van.

 

Kezdjen el navigálni az oldalán, kattintson az oldalán lévő linkekre és így a bejövő aloldalak PageRank értékét is megnézheti. 

Következő "Jó, ha tudja" Hírelvelünkből megtudhatja, hogy milyen módon növelhető honlapunk oldalainak PageRank értéke...


 

Hasznosnak találta hírlevelünket?

Igen

       Nem

Kérjük, kérdésünkre való válaszadásával jelezze, hogy  "Jó, ha tudja" Hírlevelünkben hasznos és közérthető információkat kapott-e!

A szavazáson túl a johatudja--.at.--patronet.hu e-mail címen szívesen vesszük egyéb javaslataikat, észrevételeiket Hírlevelünkkel kapcsolatban.

  

Szép napot kíván,
a PatroNet csapata

Amennyiben a jövőben nem kíván tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.