Amennyiben nem tudja megjeleníteni a levél tartalmát, kérjük, kattintson ide!

Kedves Partnerünk!

Előző havi "Jó, ha tudja!" Hírlevelünkben megismerkedtünk a PageRank fogalmával. E hónapban egy kicsit mélyebben is elmerülünk ebben a témában. Higgye el, érdemes!

Mit is tudunk eddig a PageRankről?

Megismertük tehát, hogy a Google PageRank az oldalak relatív fontosságát 0-10-ig terjedő skálán jelzi. A 10 a legfontosabb, a 0 pedig a legkevésbé fontos oldalakat jelenti.
A PageRank kiszámítása az alapján történik, hogy egy adott oldalra hány link mutat. A PageRank értéke azért fontos, mert a Google ezt használja a találatok rangsorolásához: a magasabb ilyen értékkel rendelkező oldalak előbbre sorolódnak a találatok listájában.

A PageRank változása

Egy új lap felkerülésekor annak PageRankje 0. Amint a Google keresőrobotja megtalálja és indexeli az oldalt, akkor kapja meg először értékét.
Minél több link mutat az oldalra, annál magasabb lesz annak Page Rankje, tehát minél több értékes tartalom van az oldalunkon - amelyekre mások is hivatkoznak -, annál előrébb kerül az a keresőkben.
PageRank csökkenhet is, ha fizetős "link farm"-on talál a robot oldalunkra mutató hivatkozást. Ebben az esetben nem csak az adott oldalon levő linkeket, hanem az összes többit sem veszi figyelembe, ami által csökkeni fog PageRankünk.  A Google akkor is a PageRank csökkentésével büntet, ha oldalunkon lopott tartalmakat talál.

További SEO értékek

A PageRank ellenőrző oldalak többségén, így a www.patronet.hu/pagerank oldalon is az oldal PageRank értéke mellett még további két számadattal is találkozhatunk. Ezek a keresőoptimalizálási értékek a Site és a String. A Site adat azt mutatja, hogy az adott honlap hány oldalát indexeli a Google. Ha ez a szám jóval kisebb, mint ahány oldallal honlapunk rendelkezik, az arra utal, hogy honlapunk nem keresőbarát rendszerben működik.
A String pedig azt a számot mutatja, hogy a weben hány hivatkozás mutat az adott URL-re. Ez az érték aktív linkmarketing tevékenységgel növelhető.
Bizonyos PageRank ellenőrző oldalak Site és String adatai igen változó értékeket mutatnak, ezért érdemes a megbízható adatokat mutató www.patronet.hu/pagerank PageRank ellenőrző oldalát használni.

Miért előnyös a linkpartnerség?


A linkek központi szerepet játszanak az internet működésében. Összekötik az egyes honlapokat, egyikről a másikra vezetve a látogatót.
Mióta a Google kifejlesztette a PageRank rendszert, a linkpartnerség jelentősége tovább nőtt. Hiszen egy oldal a Google "szemében" annál relevánsabb, minél több másik oldal linkel rá, vagy minél relevánsabb oldalak linkelnek rá.
Röviden összefoglalva: ha sok fontos oldal linkel oldalunkra, akkor mi is fontosabbá válunk, és sokkal relevánsabbá válik az oldalunk azokra a kulcsszavakra, amik alapján a link hivatkozik ránk!
Ezért lehetséges, hogy ha 10 magas PageRankű releváns oldal linkel ránk, akkor nagyobb lesz a PageRank értékünk, mintha 100 0 PageRankű oldal.
Persze az oldalunkra mutató linkek mennyisége sem elhanyagolható szempont, ha jól válogatjuk meg linkpartnereinket!

Hogyan hozhatók létre "láthatatlan" linkkapcsolatok?

Léteznek ún. linkcsere oldalak, melyekbe regisztrálva kapcsolatba léphetünk más honlapokkal,  melyek linkje a mi oldalunkat erősíte, és más honlapok is kezdeményezhetnek velünk való linkcserét. A linkcserék kapcsán legyünk körültekintőek, mert a Google súlyosan bünteti a pornó, szerencsejáték és egyéb kétes tartalmú honlapokkal való kapcsolatot! Érdemes olyan linkpartnereket választani továbbá, akik minimum 1-es PageRankkel rendelkeznek. Persze minél magasabb linkpartnerük PageRankje, annál többet nyom a latban.
Honlapunk belső, adminisztrációs felületén létrehozhatunk olyan, a nagyközönség számára láthatatlan oldalakat, melyekre a linkcsere partnereink által megadott HTML kódokat beilleszthetjük anélkül, hogy azok a honlapunkon bárhol is megjelennének. A Google így érzékeli a kapcsolódást, de honlapunkat láthatóan mégsem árasztják el a mindenféle helyről származó linkek.

Az oda-vissza mutató linkkapcsolat létrehozásával azonban koránt sincs vége a teendőinknek! Folyamatosan figyelnünk kell, hogy a létrehozott linkkapcsolat a jövőben is aktív marad-e! Hiszen előfordulhat, hogy a linkcsere lebonyolítása után partnerünk eltávolítja az oldalunkra mutató hivatkozást a saját oldaláról. Ezek után már csak mi erősítjük az ő oldalát, ő viszont semmit sem tesz hozzá a miénkhez!
A linkmarketing tevékenység tehát folyamatos odafigyelést igényel, melynek keretében az alábbi teendők várnak Önre:

  • linkkapcsolatok folyamatos bővítése
  • meglévő linkkapcsolatok ellenőrzése és karbantartása
  • folyamatos monitoring tevékenység

Engedje, hogy segítsünk!

A PatroNet Kft. a keresőoptimalizálás területén kiemelkedő hatékonysággal tevékenykedik. Azon partnereink, akik honlapjuk üzmeltetésén túl keresőoptimalizálással is megbíztak minket, még sohasem csalódtak, hiszen honlapjuk TARTÓSAN a találati lista élvonalában foglal helyet.
Ha Ön is szeretne honlapjával a Google élbolyába tartozni, nem kell mást tennie, mint ide kattintva megadnia adatait és azokat a kulcsszavakat, melyekre jobb helyezést szeretne elérni a Google keresőjében!
A kulcsszavak ismeretében ingyenesen javaslatot teszünk honlapja leghatékonyabb keresőoptimalizálására!

Következő "Jó, ha tudja" Hírlevelünkből megtudhatja, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak még arra, hogy oldalunkat a Google első találati oldalára röpítsük!

Hasznosnak találta hírlevelünket?

Igen

       Nem

Kérjük, kérdésünkre való válaszadásával jelezze, hogy  "Jó, ha tudja" Hírlevelünkben hasznos és közérthető információkat kapott-e!

A szavazáson túl a johatudja--.at.--patronet.hu e-mail címen szívesen vesszük egyéb javaslataikat, észrevételeiket Hírlevelünkkel kapcsolatban.

  

Szép napot kíván,
a PatroNet csapata

Amennyiben a jövőben nem kíván tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.