Kedves Partnerünk, leendő Honlaptulajdonos!

Ha Ön honlapkészítés vagy felújítás előtt áll, bizonyára felmerült már Önben is kérdés, hogy miért sorolnak a keresők bizonyos honlapokat előrébb a találati listáikban, mint másokat.
E kérdésre próbálunk "Jó, ha tudja!" Hírlevelünk mostani számában választ adni Önnek!

Mit is értünk az alatt, hogy keresőbarát?

A keresőbarát kifejezést olyan weboldalra mondják, ha az a keresőoldalak által jóváhagyott rangsorolási irányelveket igyekszik maximálisan betartani.

A "keresőbarátság" azért jó, mert potenciális vásárlókat, érdeklődőket kapunk a keresőkön keresztül, hiszen az internetezők 80-90%-a a keresőket használja, ha információt keres a világhálón. Éppen ezért kulcsfontosságú, és minden honlaptulajdonos üzleti érdeke is, hogy vállalkozása weboldala az élre kerüljön a keresőkben, hiszen a 180. találatra már senki sem kíváncsi.
A világhálón fellelhető keresőoldalak (ilyenek a Google, Yahoo, stb.) tehát rendkívül hasznosak és népszerűek. Vajon mi alapján dől el, hogy honlapunk megtalálható-e ezekben a keresőkben, kedvelik-e a keresőrobotok vagy sem?

De mitől lesz egy közönséges weboldalból keresőbarát weboldal a keresők szemével?

A keresőrobotok olyan programok, amelyek a világ bármely pontjáról pásztázzák az internetet, mindössze töredékmásodperceket töltve egy-egy oldalon. Minden honlapot pontosan meghatározott, szigorú szempontok szerint indexelnek, rangsorolnak. Ezek a szempontok nem egyszerűek, nem könnyen kijátszhatók, nem manipulálhatók, és folyamatosan változnak.
Ha a keresőrobotok gond nélkül fel tudják térképezni, le tudják gyűjteni a rajta lévő információkat, és tárolni tudják azokat, nyomon tudják követni az oldalakon lévő hivatkozásokat (linkek, menüpontok), majd amikor egy felhasználó rajtuk keresztül keresgél az Interneten, akkor fennakadás nélkül meg tudják jeleníteni az összeállított találati listában.

Tapasztalataink szerint napjainkban a honlapkészítő vállalkozások csupán kis része foglalkozik elég hangsúlyosan azzal, hogy keresőbarát, azaz a Google elvárásainak megfelelő weblapokat készítsen. Sokszor azért, mert nem kellő körültekintéssel, szaktudással vagy keresőoptimalizálási ismerettel kezdenek hozzá a weblap felépítéséhez, vagy egyszerűen csak nem tulajdonítanak az ügynek kellő jelentőséget. Pedig ahhoz, hogy egy adott cég weblapját megtalálják, elengedhetetlen, hogy honlapunk keresőbarát weboldal legyen, azaz keresőoptimalizált vagy optimalizálható kialakítású legyen.

Saját fejlesztésű PatroNet CMS rendszerünk kialakításakor és folyamatos feljesztésekor minden körülmények között MAXIMÁLISAN szem előtt tartjuk a "keresőbarátság" szabályait. Rendszerünk mindent tartalmaz, ami ahhoz kell, hogy a keresők a találati listáján az Ön honlapja előkelő helyezést érjen el!

A keresőbarát weboldal általános jellemzői

Egy weboldal kialakításakor a legelső a honlaparculat megválasztása. Ez igazán sokféle lehet, de fontos észben tartani, hogy a weboldal főként információszerzésre használják a felhasználók. Érdemes tehát letisztult, átlátható arculatot készíttetni, de nem szabad túlzásokba esnünk. Ez az első lépés a keresőbarát weboldal eléréséhez.

Ha az arculatot és a stílust megválasztottuk, az oldal megjelenése következik. Itt alapvető szempont, hogy az oldalak könnyen kezelhetőek, átláthatóak legyenek bárki számára. Célszerű a már bevált - keresőbarát weboldal - technikákat alkalmazni, vagyis elvetni a csillogó, villogó, izgő-mozgó és talán még hangot is adó megoldásokat, mert a felhasználók túlnyomó többségére az egyszerű megoldások hatásosabbak, mint a túlkomplikált kialakítás. Arról nem is beszélve, hogy az egyik klasszikus, keresőbarát weboldal elleni hiba a túlzásba vitt Flash intro oldal.

A menüsor legyen egyszerűen kezelhető, a tartalmi elemek legyenek több helyről elérhetők, hogy az olvasó minél egyszerűbben minél több információhoz jusson, és ne bátortalanodjon el amiatt, hogy nem bír kiigazodni, mivel ez is alapja a keresőbarát weboldal létrehozásának.

Egy keresőbarát weboldal emellett folyamatosan hasznos, friss információkat, leírásokat is tartalmaz.

Szeretné, ha az Ön leendő honlapja is jó barátságban lenne a keresőkkel?

Ehhez nem kell mást tennie, mint felvennie velünk a kapcsolatot, hogy megismerhessük az Ön konkrét igényeit, amire a legjobb megoldást tudjuk nyújtani. Várjuk jelentkezését a 06-1-452-0050-es telefonszámon vagy a vass--.at.--patronet.net e-mail címen!

EXTRA KEDVEZMÉNY!


Ha Ön 2010. április 30-ig nálunk rendeli meg keresőbarát honlapja elkészítését, úgy annak elkészítési díjából 10% "Jó, ha tudja" kedvezményt adunk! Sőt! Ha domain nevét is nálunk regisztrálja/regisztrálta, akkor a regisztráció költségét is jóváírjuk a honlap kivitelezésének számlájából
!

Hasznosnak találta hírlevelünket?

Igen

       Nem

Kérjük, kérdésünkre való válaszadásával jelezze, hogy  "Jó, ha tudja" Hírlevelünkben hasznos és közérthető információkat kapott-e!

A szavazáson túl a johatudja--.at.--patronet.hu e-mail címen szívesen vesszük egyéb javaslataikat, észrevételeiket Hírlevelünkkel kapcsolatban.

  

Szép napot kíván,
a PatroNet csapata

Amennyiben a jövőben nem kíván tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.