(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info@patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-1) 452-0050
WebOkos

Mobilbarátság = Google barátság

RSS csatorna
Mobilbarátság = Google barátság

A Google adatai szerint a mobiltelefonon keresztül történő netezés világviszonylatban megközelíti az 50%-ot, Magyarországon pedig az internetezők 30%-a éri el a világhálót okostelefonján keresztül.
Mivel a trend adott, várható, hogy ez a szám hazánkban is 50% köré emelkedik a közeljövőben.
Elképesztő adat mindezek mellett, hogy a magyar weboldalak mindössze 2%-a mobiloptimalizált.
Ez azt jelenti, hogy a magyar honlap tulajdonosok 98%-a nem akarja kiszolgálni az internetezők 30-50%-át!


Míg a reszponzív honlap korábban még úri huncutságnak számított, a közelmúltban bevezetett új Google algoritmus már kifejezetten hátrányosan különbözteti meg az azokat a weboldalakat, melyek nincsenek mobiltelefonra optimalizálva.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Google találati listáján előnyt élveznek azok a honlapok, melyek mobiltelefonon is komfortos látogatói élménnyel szolgálják ki a felhasználókat. Akik nem lépik meg a reszponzív fejlesztést, előbb vagy utóbb, de menthetetlenül hátrébb sorolódnak. Ennek következményeit pedig már talán nem is kell tovább magyarázni!

A reszponzív honlap átalakítás ma már a túlélés záloga!

A reszponzivitás leegyszerűsítve a képernyő méretéhez igazodó honlap megjelenítést jelenti. Egyazon honlap másképp jelenik meg, ha asztali gépen, tableten vagy okos telefonon keresztül nézzük.

A mobiltelefonon keresztüli megtekintésnél előnyt élvez a lényegre törő tartalom és a funkció, a képi látványelemek pedig kissé háttérbe szorulnak. A gyors betöltődés, a gyors és logikus navigáció szintén alapelvárás. Ugyanakkor fontos, hogy a látogató felismerje, hogy most is a számára asztali gépről esetleg már ismerős honlapon van.

A reszponzív honlap átalakítás 10 parancsolatát következő írásunkban osztjuk meg Veletek, hamarosan!

Addig nézzétek meg saját honlapotokat mobiltelefonon! Milyen élményt nyújtott? Szívesen böngésztetek rajta, vagy nagyon idegesítőek voltak a csak csúszkákkal végigolvasható és látható tartalmak és a lassú betöltődés?

Kommentekben várjuk a tapasztalataitokat!


Kulcsszavak:     reszponzív     reszponzivitás     SEO     keresőoptimalizálás
« Vissza
Hozzászólások

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"