Amennyiben nem tudja megjeleníteni a levél tartalmát, kérjük,  kattintson ide!

PatroNet Search - . . . hogy könnyebben rábukkanjon a lényegre

Kedves Partnereink!

Mióta igazán worldwide a worldwide, hozzászoktunk, hogy a "gugli" "mindenre" rákeres, ami a digitális adatmasszában található. A keresőóriás a legszebb példája annak, hogy milyen roppant apparátus bújhat meg egy egyszerű szögletes mezőcske mögött.
A "guglival" ugyan versenyre kelni nem tudunk, de igyekszünk tenni azért, hogy látogatói minél egyszerűbben és gyorsabban juthassanak el a keresett információhoz a honlapján belül.
Ezért is szeretnénk ebben a hírlevelünkben "keresőnk" megújult működését Önöknek bemutatni.

Aki keres. . .

Ma már természetesnek tartjuk, hogy minden információ pillanatok alatt kereshető, listázható, a listából kiválasztható értékelésre és feldolgozásra készen. A keresőkön civilizálódva így teljességgel magától értetődőnek könyvelhetjük el azt is, hogy honlapunk is beépített keresővel rendelkezik, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tárja fel és listázza azokat a tartalmakat, amelyekre látogatóinknak szüksége van. Akkor lepődnénk inkább meg, ha honlapunkon nem találnánk beviteli mezőt és mellette "Keresés indítása" parancsgombot.  

Ahol keres. . .

A PatroNet CMS beépített kereső motorja is okosabb lett a fejlesztéssel eltöltött évek alatt. Először csak a tartalmi oldalakat indexelte és találatait listázta, majd a keresés kibővült a dinamikus oldalak tartalmára is (pl. hírek, termékkatalógus oldalak).

Funkcionalitásában az elmúlt hónapban léptünk nagyot előre. Hiszen mindeddig csupán weblapunk oldalainak szöveges tartalmaiban keresett. Az e-könyvtár dokumentumainak tartalmában nem. A kereső funkció újdonsága tehát, hogy innentől kezdve az e-könytárba feltöltött nem védett fájlok tartalmát is szövegként indexeli, ezekben keres is, és a dokumentumtaláltatokat listázza.
Ez az e-könyvtárban feltölthető fájltípusok mindegyikére érvényes: pdf, xls, doc, xdoc stb. - egyetlen egy típus, a power point fájlok kivételével. Így, ha egy teljes e-könyvet töltünk fel pdf-fájlként, annak teljes tartalmára lefuttatja a keresést a keresőmotor.

Amit talál. . .

A keresési eredmények találati listájának megjelenése is megváltozott. Egyrészt a keresett kifejezés szövegkörnyezetével együtt jelenik meg, így egyszerűsítve számunkra a találati rekord értékelését, hogy az a megfelelő, keresett kontextusban fordul-e elő. Másrészt a keresőbe beírt kulcsszót minden előfordulásakor kiemeljük a szövegkörnyezetéből, hogy a találati rekordok között egyszerűbb legyen azt fellelni.

Reméljük, "Keresőnk" újdonságai elnyerik tetszését, és hozzásegítik látogatóit, hogy minél könnyebben és gyorsabban érjék el a honlapján keresett információt!

Sikeres, szép napot kíván,

a PatroNet csapata

Amennyiben a jövőben nem kíván fejlesztéseinkről tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.